Salat med grillet tun
Frisk salat med tun, avocado og linser Denne salat har alt, hvad et måltid skal have: proteiner, sundt fedt og gode kulhydrater – og selvfølgelig også en dejlig smag. Spis salaten som tilbehør eller som ret i sig selv. Du finder opskriften på salat med tun her.
Serveringer: 4
Ingredienser
- 1 ds. Beauvais Økologiske Linser
- 3 forårsløg
- 2 spsk. friskpresset limesaft
- 0,5 dl olivenolie
- Salt og peber
- 1 lille bundt
- 1 g stor tunsteak á 250 g
- 2 avocado
- Lime
- Krydderurter og spæde salater, f.eks. kørvel og skovsyre
Fremgangsmåde
- Hæld lagen fra linserne, skyl i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
- Snit forårsløgene fint i skrå skiver og hak dilden groft.
- Lav en marinade af limesaft og olivenolie smagt til med salt og peber og vend linser, forårsløg samt grofthakket dild heri.
- Grill tunen på en rygende varm grill eller grillpande ca. 1-1½ min. på hver side.
- Skær avocado i både, dryp med lidt limesaft og grill dem hurtigt på begge sider.
- Anret linser, avocado og tun brækket i lidt mindre stykker på tallerkener og drys med en god håndfuld krydderurter.
- Server med godt brød.
Notes
Tip
Erstat tunsteaken med grillet laks eller brug tun fra dåse – i så fald bør avocadoerne ikke grilles. Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk