Beauvais opskrift lam i kål

Lam i Kål

Lam i kål er en populær og nem ret, som især spises om vinteren. De syrlige syltede grøntsager fra Beauvais er perfekt tilbehør til den fyldige simreret, der uden problemer kan laves dagen før.
Serveringer: 4

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 500 g lammekød (fra udbenet bov eller kølle)
  • 1000 g hvidkål
  • 300 g gulerødder
  • 250 g kartofler
  • 100 g edamame bønner (eller ærter, hestebønner, hvide bønner)
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hønsebouillon
  • Beauvais Rødbeder
  • Bähncke Grov Sennep
  • Beauvais Drueagurker
  • friske krydderurter (persille)

Fremgangsmåde

  • Smelt 1 spsk. smør i en gryde, brun mundrette stykker lammekød, og krydr det med salt og peber. Skær stok fra hvidkål og snit det fint. Skær skrællede kartofler og gulerødder i skiver.
  • Tag kødet op, og sauter hvidkål, kartofler, gulerødder og edamamebønner i 1 spsk. smør.
  • Når kålen er faldet lidt sammen, krydres der med rosmarin, presset hvidløg, 1 spsk. salt og 5 peberkorn.
  • Læg et lag af grøntsagerne i et ildfast fad (eller i en stor gryde med låg) og derpå lammekød. Fortsæt til begge dele er brugt op, men slut af med et lag grøntsager.
  • Hæld bouillon ved, og læg låg på fadet. (eller folie). Sæt den i ovnen på 175 grader i ca. 1½ time.
  • Server med Beauvais Rødbeder, Bähncke Grov Sennep, Beauvais Drueagurker og friske krydderurter.

Notes

Tip

Udskift lam med kylling eller nakkekam og rosmarin med karry.

Tip

Variér smagen nemt ved at presse 1 citron ud over retten.

Tip

Erstat eller supplér edamamebønnerne med en dåse af Beauvais’ lækre bønner
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk