Fiskefrikadeller med rugfritter
Fiskefrikadeller er en klassiker i mange danske hjem. Denne nyfortolkede udgave serveres med grove rugfritter og pink hjemmelavet remoulade.
Serveringer: 4
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 600 g torsk
- 150 g rejer
- ½ spsk. Bähncke stærk sennep
- 1 æg
- ½ dl hakkede krydderurter
- Evt. dild/kørvel/purløg
- 3 spsk. rismel, evt. fuldkorn
- Smør/solsikkeolie til stegning
Rugfritter
- ½ rugbrød
- smør
Salat
- 100 g spæde salatblade
- 2 Beauvais Rødbeder
- 1 spsk. olivenolie
- ½ spsk. hvidvinseddike
- 50 g valnøddekerner
- 1 tsk. salt
- peber
Pink remoulade
- 8 skiver Beauvais Rødbeder
- 4 Beauvais Drueagurker
- 2 dl remoulade
- dild/kørvel/purløg
Fremgangsmåde
- Skær fisken i grove stykker, og blend den med rejer, sennep og salt i en minihakker eller foodprocessor.
- Tilsæt ægget og rør farsen smidig. Rør til sidst farsen med hakkede krydderurter og rismel.
- Kom et par skefulde fars på panden, og steg fiskedellerne i smør eller solsikkeolie i ca. 5 minutter på hver side alt efter størrelse.
- Skær rugbrødet i tykke stænger, og smør dem på alle sider med smør. Rist dem på en tør pande i et par minutter på hver side, til de bliver sprøde. Drys med salt.
- Skyl salaten, og lad den afdryppe. Skræl rødbederne, og riv dem groft, evt. med et juliennejern. Vend rødbedestrimlerne i salaten, dryp med olivenolie, eddike og frisk peber, og pynt med hakkede valnødder.
- Skær de syltede rødbedeskiver og drueagurker i tern, og vend dem med remouladen. Smag remouladen til med resten af de friske krydderurter, og server den til fiskedellerne med rugfritter og salat.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk