Beauvais > Om Beauvais > Historie
Historie
1795
I 1795 udlovede den franske regering en pris til den, der kunne udvikle en metode til konservering af fødevarer.
Pioneren i Danmark inden for dette område var den unge, initiativrige indvandrer fra Frankrig, Jean Desiré Beauvais. I 1850 grundlagde han den virksomhed, som i dag – over 160 år senere – bærer hans navn.
1860'erne
Polarproviant
Siden slutningen af 1860’erne fandt ikke en eneste polarekspedition sted, uden at den medførte Beauvais polarproviant, som var specielt tilpasset den enkelte ekspedition. Beauvais’ produkter betød i starten en revolutionerende forbedring af forplejningen inden for marinen og var senere en forudsætning for 1800-tallets mange polarekspeditioner. Det har vist sig, at den tidlige konserves havde en forbavsende evne til at holde sig, således at indholdet i de konservesdåser, der er blevet fundet mere end et halvt århundrede senere, viser sig stadig at kunne spises.
1883
Konebådsekspedition
På billedet af Gustav Holms såkaldte Konebådsekspedition 1883-1885, der er malet af Carl Rasmussen, ser man bl.a. den overdækkede proviant. Beauvais leverede proviant til denne ekspedition. Maleriet er hentet fra publikationen “Konebådsekspeditionen” København 1972.
1911
Jagten på sydpolen
Beauvais leverede proviant til både Roald Amundsen og Robert Scott, da de i 1911-12 kæmpede om at nå sydpolen som den første.
1940
"Lad Beauvais være Deres kokkepige" blev 40'ernes nye slogan, der blev gentaget de følgende årtier.
1950
Annoncer 1940-1950'erne.
1950'erne
Dybfrost
I Svinninge blev et ny dybfrostanlægget, et såkaldt flow freeze system, indviet. Anlægget kunne gennemføre fryseprocessen i løbet af 5-6 minutter, hvor man tidligere havde måtte regne med ca. 2 timer. Beauvais lancerede en lang række af dybfrost produkter i 1950-70’erne.
1970
70'erne var præget af en række tiltag som middagsretter, forsøg med nye emballageformer, nye produkter som pizzabunde og såkaldte kassserolleretter.
1995
En del af Orkla
Beauvais bliver en del af den norske Orkla
1850
Danmarks første konservesfabrik
J.D. Beauvais starter som bare 19 årig virksomheden, i hans forældres hus i Vangede. Salteri og røgeri var hovedproduktionen, men hurtigt begynde Beauvais at producere konservesprodukter. I 1865 flyttede han fabrikken til St. Kongensgade 106 i København.
1878
Nordøstpassagen og skibet Vega
Den første ekspedition, som J. D. Beauvais havde stor succes med at levere forsyninger til, var den svenske friherre og polarforsker A.E. Nordenskjölds færd 1868 mod nord. Beauvais forsynede Nordenskjöld med proviant, da han med dampskibet Vega sejlede gennem Nordøstpassagen 1878-80. Skibet Vega blev i mange år brugt som Beauvais’ varemærke. I dag kan det stadig ses på etiketteer på Engelsk Sauce og Bearnaise Essens.
1895
Ny fabrik indvies
I 1890’erne blev forholdene i St. Kongensgade for små , og man begyndte at lede efter en ny grund. Man købte en stor grund ved Lyngbyvej i udkanten af Østerbro. Her byggede Beauvais’ en af datidens største fabrikker i Europa.
1930'erme
Tomatketchup
I 1930’erne begyndte Beauvais at lave tomatpuré og tomatketchup. Det er den samme krydderiblanding man i dag bruger til Beauvais’ originale ketchup. En af Beauvais’ første etiketter til tomatpuré på dåse.
1941
I 1941 indførtes en Konserveslov, der bragte mange betydelige fremskridt, bl.a. skulle enhver konservesdåse være forsynet med navn og adresse.
Samtidig blev der indført et kontrolnummer på fiskekonserves.
1957
Ny fabrik i Svinninge
Beauvais bygger en ny fabrik ved Svinninge, hvor man fokusere på grøntsagsproduktion. De mange gode råvare fra Lammefjorden, gjorde det til en oplagt placering. Senere bliver hele produktionen flyttet til Svinninge.
1960'erne
Eksport
I 1960’erne går det godt for eksporten af Beauvais’ kødkonserves til især England og USA.
1986
Rødkål i spand kom ind i sortimentet med overtagelsen af Herregårdsrødkål i 1986.
2017
Det moderne Beauvais
I dag er Beauvais et moderne fødevare brand, med mange forskellige produkter i sortimentet bl.a. ketchup, syltet grønt, dressinger og middagsretter. Seneste har vi lanceret spændende One Pot færdigretter og frost snacks.
1795
I 1795 udlovede den franske regering en pris til den, der kunne udvikle en metode til konservering af fødevarer.
Pioneren i Danmark inden for dette område var den unge, initiativrige indvandrer fra Frankrig, Jean Desiré Beauvais. I 1850 grundlagde han den virksomhed, som i dag – over 160 år senere – bærer hans navn.
1850
Danmarks første konservesfabrik
J.D. Beauvais starter som bare 19 årig virksomheden, i hans forældres hus i Vangede. Salteri og røgeri var hovedproduktionen, men hurtigt begynde Beauvais at producere konservesprodukter. I 1865 flyttede han fabrikken til St. Kongensgade 106 i København.
1860'erne
Polarproviant
Siden slutningen af 1860’erne fandt ikke en eneste polarekspedition sted, uden at den medførte Beauvais polarproviant, som var specielt tilpasset den enkelte ekspedition. Beauvais’ produkter betød i starten en revolutionerende forbedring af forplejningen inden for marinen og var senere en forudsætning for 1800-tallets mange polarekspeditioner. Det har vist sig, at den tidlige konserves havde en forbavsende evne til at holde sig, således at indholdet i de konservesdåser, der er blevet fundet mere end et halvt århundrede senere, viser sig stadig at kunne spises.
1878
Nordøstpassagen og skibet Vega
Den første ekspedition, som J. D. Beauvais havde stor succes med at levere forsyninger til, var den svenske friherre og polarforsker A.E. Nordenskjölds færd 1868 mod nord. Beauvais forsynede Nordenskjöld med proviant, da han med dampskibet Vega sejlede gennem Nordøstpassagen 1878-80. Skibet Vega blev i mange år brugt som Beauvais’ varemærke. I dag kan det stadig ses på etiketteer på Engelsk Sauce og Bearnaise Essens.
1883
Konebådsekspedition
På billedet af Gustav Holms såkaldte Konebådsekspedition 1883-1885, der er malet af Carl Rasmussen, ser man bl.a. den overdækkede proviant. Beauvais leverede proviant til denne ekspedition. Maleriet er hentet fra publikationen “Konebådsekspeditionen” København 1972.
1895
Ny fabrik indvies
I 1890’erne blev forholdene i St. Kongensgade for små , og man begyndte at lede efter en ny grund. Man købte en stor grund ved Lyngbyvej i udkanten af Østerbro. Her byggede Beauvais’ en af datidens største fabrikker i Europa.
1911
Jagten på sydpolen
Beauvais leverede proviant til både Roald Amundsen og Robert Scott, da de i 1911-12 kæmpede om at nå sydpolen som den første.
1930'erme
Tomatketchup
I 1930’erne begyndte Beauvais at lave tomatpuré og tomatketchup. Det er den samme krydderiblanding man i dag bruger til Beauvais’ originale ketchup. En af Beauvais’ første etiketter til tomatpuré på dåse.
1940
"Lad Beauvais være Deres kokkepige" blev 40'ernes nye slogan, der blev gentaget de følgende årtier.
1941
I 1941 indførtes en Konserveslov, der bragte mange betydelige fremskridt, bl.a. skulle enhver konservesdåse være forsynet med navn og adresse.
Samtidig blev der indført et kontrolnummer på fiskekonserves.
1950
Annoncer 1940-1950'erne.
1957
Ny fabrik i Svinninge
Beauvais bygger en ny fabrik ved Svinninge, hvor man fokusere på grøntsagsproduktion. De mange gode råvare fra Lammefjorden, gjorde det til en oplagt placering. Senere bliver hele produktionen flyttet til Svinninge.
1950'erne
Dybfrost
I Svinninge blev et ny dybfrostanlægget, et såkaldt flow freeze system, indviet. Anlægget kunne gennemføre fryseprocessen i løbet af 5-6 minutter, hvor man tidligere havde måtte regne med ca. 2 timer. Beauvais lancerede en lang række af dybfrost produkter i 1950-70’erne.
1960'erne
Eksport
I 1960’erne går det godt for eksporten af Beauvais’ kødkonserves til især England og USA.
1970
70'erne var præget af en række tiltag som middagsretter, forsøg med nye emballageformer, nye produkter som pizzabunde og såkaldte kassserolleretter.
1986
Rødkål i spand kom ind i sortimentet med overtagelsen af Herregårdsrødkål i 1986.
1995
En del af Orkla
Beauvais bliver en del af den norske Orkla
2017
Det moderne Beauvais
I dag er Beauvais et moderne fødevare brand, med mange forskellige produkter i sortimentet bl.a. ketchup, syltet grønt, dressinger og middagsretter. Seneste har vi lanceret spændende One Pot færdigretter og frost snacks.