Boller i karry
Boller i karry er en kendt, klassisk dansk ret, som består af ris og kogte kødboller i en krydret karrysovs. Opskriften er super simpel og bliver endnu bedre med Beauvais syltede græskar som tilbehør, der giver en sød og syrlig smag til retten. Karryretter er især gode at spise om vinteren, da det giver masser […]
Serveringer: 4
Ingredienser
Karrysovs
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. karry
- 1 lille løg
- 1/2 gulerod - revet
- 3 spsk. ananasjuice
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. Beauvais Tomatpuré
- 2 dl madlavningsfløde 18%
- 2 dl vand
- 2,5 spsk. majsstivelse
- 5 spsk. vand - til jævning af sovs
- salt og peber
- Beauvais Syltede Græskar
Kødboller
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 1 æg
- 1 løg
- 2 dl vand
- salt og peber
- 1 l grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
- Kom olie i en gryde, og svits krydderierne af. Tilsæt finthakkede løg og gulerødder, og lad dem tage lidt farve.
- Tilsæt ananasjuice, hønsebouillonterning, sukker, tomatkoncentrat, madlavningsfløde og vand. Kog op og lad det simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.
- Jævn saucen, og kog den igennem ca. 2 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender inden servering.
- Beregn ca. 450 g kød til denne portion (kødboller eller kylling).
- Rør det hakkede kød med salt til en fars, så den bliver "sej". Tilsæt herefter æg og et enkelt finthakket løg. Tilsæt vand, så man kan forme en bolle af farsen. Smag farsen til med mere salt og peber. Lad farsen trække ca. ½ time.
- Form farsen til boller med en ske, og kog dem i 1 l. bouillon. Når de stiger til vejrs, er de færdige. Når de er færdige, tages bollerne op og tilsættes karrysovsen.
- Servér med Beauvais Syltede Græskar.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk