Hvidvinsmuslinger med Risotto

Ingredienser

Fisk

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 2 spsk. olie
  • 4 fed presset hvidløg
  • 2,5 dl hvidvin
  • 1 pose citronsauce
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1000 g blåmuslinger

Risotto

  • 400 g champignon
  • 2 løg
  • 20 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 1 dl vin
  • 8 dl grøntsagsboullion
  • 3 dl revet ost
  • salt, peber og persille

Fremgangsmåde

  • Snit løg, gulerødder og porre fint.
  • Svits det i olien med de pressede hvidløg.
  • Tilsæt hvidvin og citronsauce sammen med salt og sukker. Lad det koge 1 minut.
  • Skyl og rengør muslingerne i koldt vand.
  • Hæld dem dernæst ned i gryden i og lad dem koge få minutter med vin, sauce og grøntsager, til de har åbnet sig.
  • Rist champignonerne på panden.
  • Når de er gyldne, lægges de i en skål, hvorefter løgene svitses i smør.
  • Tilsæt ris og svits 1 minut mere.
  • Hæld vin og boullion i ,og lad risene simre i 15-18 minutter, til de er møre.
  • Vend derefter ost og champignoner i risene.
  • Smag til med salt og peber, og pynt med persille.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk